| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
punena Frania Maj [NIANIA]

|
Wysłany: 19 lutego 2010 ~ 17:34 Temat postu: rozmowy o serialu |
|
|
USTA USTA
Serial opowiada o tym, co się dzieje, kiedy znajdujemy swoją drugą połówkę i pełni nadziei ale i strachu, podejmujemy decyzję o wspólnym życiu. Historia głównych bohaterów zaczyna się tam, gdzie do tej pory inne opowieści oznajmiały swój koniec, a widzom w domyśle pozostawało i żyli długo i szczęśliwie. Głównym bohaterem jest Adam (Paweł Wilczak), który wreszcie znajduje wymarzoną Julię (Magdalena Różczka). Poprzez tę dwójkę poznajemy pozostałe pary: Izę i Piotrka (Sonia Bohosiewicz, Wojciech Mecwaldowski) oraz Agnieszkę i Krzysztofa (Magdalena Popławska, Marcin Perchuć). Serial pokazuje, że trzeba mieć odwagę, aby dzielić z kimś życie bowiem miłość sama w sobie nie zawsze jest rajem. Do prawdziwej miłości trzeba dorosnąć i dojrzeć.
Jak poradzą sobie bohaterowie z codziennym życiem w miłości? Historia miłosna każdej z par jest inna.
Adam i Julia są na początku związku, obserwujemy ich pierwszą randkę, pierwszą kłótnię, pierwszą rocznicę związku. Widzimy jak uczą się siebie kochać.
Iza i Piotrek przeszli już fazę pierwszego zauroczenia. Znają się i kochają w końcu są przecież małżeństwem. Teraz zdecydowali, że w ich życiu musi pojawić się ktoś trzeci - dziecko. Jak pojawienie się synka zmieni ich życie i miłość?
Agnieszka i Krzysztof są małżeństwem już od dobrych kilku lat. Mają jedno dziecko i prowadzą teraz domową walkę o strefy wpływów.
Atutem tej produkcji oprócz atrakcyjnej obsady są: dowcipne i dobrze zagrane dialogi, wartka akcja oraz odważne tematy podane z dystansem i ironią. Serial jest produkcją własną TVN.
Obsada - Usta UstaAktor Bohater
Paweł Wilczak :Adam
Magdalena Różczka :Julia
Sonia Bohosiewicz :Iza
Wojciech Mecwaldowski :Piotrek
Magdalena Popławska :Agnieszka
Marcin Perchuć :Krzysztof
źródło: filmweb
http://sharingmatrix.com/file/1734846/Usta.Usta.S01E01.rmvb
http://hotfile.com/dl/28818632/ba5492b/Usta.Usta.S01E01.rmvb.html _________________
You can Google it! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Cathia7 Grigorij Saakaszwili [CZTEREJ PANCERNI]

|
Wysłany: 19 lutego 2010 ~ 17:42 Temat postu: |
|
|
Obejrzałam w poniedziałek pierwszy odcinek na VOD i mam mieszane odczucia: serial jest niezły, fajny pomysł ze zwolnionymi wstawkami, ale jak na pierwszy odcinek to niezbyt mnie wciągnął...myślę ze obejrzę jeszcze ze dwa i wtedy będę wiedzieć dopiero, czy mi się podoba
Wersja za darmo na VOD:
http://vod.onet.pl/usta-usta,usta-usta,2998,1,2999,odcinek.html _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aśki Kwinto [VABANK]

Doł.: 11 sierpnia 2008 Posty: 3925 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: 20 lutego 2010 ~ 16:11 Temat postu: |
|
|
Opis mnie zaciekawił ale kurde coś za wiele tych fajnych produkcji w jednym czasie, nie wiem czy uda mi się oglądać  _________________ ***** KAJB SFPM *****
"When a man wants to murder a tiger, he calls it sport; when the tiger wants to murder him, he calls it ferocity." - "Kiedy człowiek zabije tygrysa, nazywa to sportem, ale jeśli tygrys zabija człowieka, nazywa się to okrucieństwem." George Bernard Shaw
"It is just like man's vanity and impertinence to call an animal dumb because it is dumb to his dull perceptions." - "Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain
Bądź WEGA! Kupuj produkty cruelty-free. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aniia Magda Miłowicz [MAGDA M.]

|
Wysłany: 20 lutego 2010 ~ 18:49 Temat postu: |
|
|
Kolejna nowość TVN dzisiaj obejrzałam kilka urywków, szykuje się nawet fajny serial, ale muszę dopiero obejrzeć cały odcinek |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Magdocholiczka Waluś Kwiczoł [JANOSIK]

|
Wysłany: 20 lutego 2010 ~ 19:15 Temat postu: |
|
|
Ja już znacznie wcześniej obejrzałam - fajny, może coś z tego ciekawego będzie, dajmy szansę to dopiero pierwszy odcinek, przez chwilę miałam wrażenie, że to film a nie serial  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
plomyczek19 Pawlak [SAMI SWOI]
Doł.: 01 grudnia 2006 Posty: 389
|
Wysłany: 21 lutego 2010 ~ 15:25 Temat postu: |
|
|
Mnie zdecydowanie bardziej się podobał niż KSD, ale zobaczymy co będzie w kolejnych odcinkach Ale wymiękłam jak zobaczyłam Wilczaka nago śpiewającego serenadę z różą w pewnym miejscu.
Szkoda tylko, że TVN ustawiło emisje serialu w soboty o 20, gdzie mnie zazwyczaj nie mam w domu
A i w pewnych momentach też miałam wrażenie ze oglądam pełnometrażowy film a nie serial  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Paula Szerszeń [VINCI]

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carolinca Porucznik Borewicz [07 ZGŁOŚ SIĘ]

|
Wysłany: 22 lutego 2010 ~ 10:37 Temat postu: |
|
|
a mi sie podobało śmieszny, ładnie zrobiony, fajni aktorzy - nic tylko oglądać  _________________

Damon Team Neal Team Chuck Team
GG | tVD | Californication | 90210 | Pretty Little Liars | White Collar | SKINS | True Blood | Bones | House MD | Glee | SATC | Prison Break | GA | Fringe |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agare Kwinto [VABANK]

|
Wysłany: 22 lutego 2010 ~ 19:23 Temat postu: |
|
|
| Carolinca napisał: |
a mi sie podobało śmieszny, ładnie zrobiony, fajni aktorzy - nic tylko oglądać  |
j.w.  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 22 lutego 2010 ~ 22:08 Temat postu: |
|
|
to juz 2 raz sie ze mna zgadzasz  _________________

GG | tVD | Californication | 90210 | Pretty Little Liars | White Collar | SKINS | True Blood | Bones | House MD | Glee | SATC | Prison Break | GA | Fringe |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agare Kwinto [VABANK]

|
Wysłany: 22 lutego 2010 ~ 22:57 Temat postu: |
|
|
to juz 2 raz sie ze mna zgadzasz  |
a to już jakiś postęp, nie.... ciekawe tylko czyj?  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 22 lutego 2010 ~ 23:03 Temat postu: |
|
|
nie moj
przypomnialo mi sie centrum zapłodnien KIJANKA genialna nazwa  _________________

|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta - To ja Boczek [ŚWIAT WG KIEPSKICH]

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 27 lutego 2010 ~ 19:11 Temat postu: |
|
|
Ja również jestem po odcinku 2 , no i nie ma przeproś , będę oglądała
Fajny, może trochę nie realny, ale to co ! Grunt, że sie ma po takim serialu uśmiech na twarzy !  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 28 lutego 2010 ~ 23:47 Temat postu: |
|
|
haha, nie no serio serial pierwsza klasa ;D Mecwaldowski i Wilczak są świetni, dobre teksty i fajne zdjęcia. Mam nadzieje, ze bedzie trzymał fason ;p _________________

|
| Powrót do góry |
|
 |
punena Frania Maj [NIANIA]

|
Wysłany: 28 lutego 2010 ~ 23:55 Temat postu: |
|
|
| haha, nie no serio serial pierwsza klasa ;D Mecwaldowski i Wilczak są świetni, dobre teksty i fajne zdjęcia. Mam nadzieje, ze bedzie trzymał fason ;p |
Taaak to moi ulubieńcy
Mecwaldowski był reweacyjny w 2 odcinku ;D _________________
You can Google it! |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 01 marca 2010 ~ 11:08 Temat postu: |
|
|
ale w 1 tez ;D teksty ma genialne 'Powinienem dostać jakąś naklejkę Super Sperma, albo coś"  _________________

|
| Powrót do góry |
|
 |
Cathia7 Grigorij Saakaszwili [CZTEREJ PANCERNI]

|
Wysłany: 01 marca 2010 ~ 12:03 Temat postu: |
|
|
Zgadzam się, po drugim odcinku serial jeszcze lepszy, trzeba będzie oglądać - tylko jakoś się tak za słodko zrobiło pod koniec 2-go odcinka, mam nadzieje, ze to "cisza przed burzą"  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
aguniak Kargul [SAMI SWOI]

|
Wysłany: 14 marca 2010 ~ 20:54 Temat postu: |
|
|
Bardzo mi się serial podoba. Nieziemski Wilczak w roli Adama. We wczorajszym odcinku wymiatały czerwone stringi oraz "Daj spokój Iza. Stąd też mam dobry widok" I jeszcze Perchuć w roli Krzysztofa. Akcja czytaj dziecku na dobranoc cudowna- zamiast bajki jakieś sprawozdania czy też prognozy ekonomiczne czytał. A patrząc na niego mam wrażenie, jakby był szalonym fizykiem, który dopiero co uciekł z laboratorium To pewnie przez jego fryzurę  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
olkashrek Kramer [VABANK]

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ważkowata Babka Kiepska [ŚWIAT WG KIEPSKICH]

Wiek: 18 Płeć:  Doł.: 27 lutego 2010 Posty: 171 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: 22 maja 2011 ~ 14:14 Temat postu: |
|
|
szkoda mi Julki trochę... szczerze mówiąc do końca byłam pewna, że ona jednak nie umarła. _________________
"Ja naginam swój kręgosłup, ale nigdy go nie złamię. Mam swoje zasady, których się trzymam."
SFPM |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 03 lipca 2011 ~ 22:00 Temat postu: |
|
|
| Patrząc na to z perspektywy czasu, to jednak " seriale " przyzwyczaiły nas do szczęśliwych zakończeń, a przecież w życiu nie jest tak kolorowo, ludzie miewają wypadki, śmiertelne również - takie jest życie, a w serialu? no cóż ktoś i tak pokazał ten szczęśliwy koniec, po mimo wypadku. Julka przecież czuwa nad Adamem i swym synkiem, te sceny gdy Adam rozmawia z Julią są takim złagodzeniem dla zaistniałej sytuacji , więc jakby ten szczęśliwy koniec nastąpił. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|